Livrare flori Gorj pentru cele mai frumoase flori de la FlorideLux.ro. Alege sa oferi cadou cele mai frumoase flori din judet pentru ea. Daca vrei sa faci un cadou deosebite, apeleaza la www.floridelux.ro si alege unul dintre cele propuse. Vei gasi pe site zeci de produse unice, realizate manual de floristi indemanatici, un cadou perfect pentru jumatatea ta.

Comanda de la FlorideLux si ai livrare flori Gorj in mai putin de 24 de ore.

Stiai ca

Cel mai vechi castan din Romania este cel de la Nereju judetul Gorj. Are o circumferinta a trunchiului de peste 6.70 m iar diametrul de 1.90. Se crede ca acest castan are peste 500 de ani.

Despre  numele acestui judeţ se poate spune că este prescurtare a vechii denumiri slave  „Gornemu”, „Jiliu” adică „Jiul de Sus” sau „Jiul de Munte”  care treptat  s-a transformat în „Gorjii”, apoi „Gorjiu” și, într-un final, în Gorj.

Izvoarele istorice atestă că încă din paleoliticul mijlociu purtătorii culturii și-au găsit adăpost în Gorj. Prima unitate administrativ-teritorială atestată documentar pe actualul teritoriu al județului a fost județul Jaleș. Teritoriul județului Gorj a fost o parte a regiunii istorice Oltenia de Nord. Acest județ a fost vreme îndelungată o unitate administrativă distinctă. Din secolul al X-lea până în secolul al XIII-lea județul a fost o parte distinctă a formațiunii politice condusă de Litovoi. Doar la sfârșitul secolului al XV-lea se poate vorbi de Gorj ca județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.