Daca vrei livrare flori in Buzau, FlorideLux este alaturi de tine si iti pune la dispozitie cele mai frumoase flori pentru tine, pentru ea. Ai livrare oriunde in Romania in mai putin de 24 ore si poza martor inainte de livrare.

Stiai ca Buzau…

Buzău este municipiul de reședință al județului cu același nume și are o populație de 115.494 de locuitori, reprezentând al optsprezecelea oraș, după numărul de locuitori, din România.

Orașul se poziționează pe malul drept al râului Buzău, între dealurile subcarpatice de curbură, având o climă temperată. Buzău a semnificat un târg important și un sediu episcopal ortodox în Evul Mediu, având agricultura și comerțul ca activități de bază. Orașul a avut parte de distrugeri repetate în secolele XVII-XVIII, iar dupa încheierea acestora a început o dezvoltare în economie și industrie, în paralel cu definirea sistemului de învățământ. Tot în această perioadă a fost construită și clădirea emblematică a orașului , Palatul Comunal, a fost amenajat și desemnat ca zonă verde parcul Crâng și tot odată Buzău a devenit un nod feroviar important. Orașul s-a extins foarte mult în perioada comunistă, populația triplându-se și s-au construit multe fabrici, unele dintre ele funcționând chiar și astăzi. În municipiul Buzău se găsesc opt monumente istorice de arhitectură de interes național, acestea fiind: ansamblul bisericii „ Nașterea Maicii Domnului”, ce datează din anul 1649 și este format din biserica propiu-zisă și turnul – clopotniță, clădirea Tribunalului din secolul al- XX- lea; biserica “Buna Vestire”; ansamblul bisericii “Adormirea Maicii Domnului” ce datează din anul 1709; ansamblul Episcopiei Buzăului, ce cuprinde biserica „ Adormirea Maicii Domnului” din anul 1649, paraclisul din anul 1841, palatul episcopal din secolul al – XVII- lea , seminarul vechi din 1838, cancelaria din secolul al – XIX- lea, turnul – clopotniță și zidul de incintă din secolul al – XVIII – lea; Casa Vergu – Mănăilă, ce datează din secolul al – XVII – lea , azi fiind Colecția de etnografie și artă populară a Muzeului Județean Buzău; biblioteca județeană “Vasile Voiculescu” ce datează din anul 1914 și Palatul Comunal, ce datează din anul 1899-1903.

Livrare flori in Buzau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.