Livrare flori in Calarasi oriunde cu FlorideLux.ro. Comanda cadouri cu livrare flori in Calarasi si fa o surpriza de mari proportii. Florile nu trebuie sa lipseasca de la niciun eveniment important din viata ta. Intra pe www.floridelux.ro si comanda flori si buchete unice pentru zilele speciale… si stii ce? fiecare zi e speciala.

Stiai ca?

  1. Primele urme ale unei aşezări omeneşti pe locul actualului municipiu Călăraşi datează din neolitic (mai precis eneolitic, 5000 – 3800/3700 î. Hr.), aşa cum o dovedesc descoperirile arheologice specifice culturilor Hamangia, Boian şi Gumelniţa.
  2. Vechea denumire a municipiului Călăraşi este Lichireşti. Acest nume datează de la începutul primei aşezări de locuitori statornici, iar originea numelui este în strânsă legătură cu ridicarea aici a primei biserici, cu hramul Sfântului Nicolae al Mirei Lichiei. Astfel, locuitorii vor prescurta numele lăcaşului de cult spunându-i “a Lichiei”, în timp ce ei vor deveni “lichireşteni”.
  3. Prima atestare documentară a aşezării Lichireşti datează din anul 1630. Prin intermediul unui hrisov dat de domnitorul Leon Vodă, aflăm că moşia Lichireşti aparţine unui anume Vlad Rudeanu, logofăt al Ţării Româneşti. Desi istoricii sunt de părere că un sat cu acest nume exista încă din timpul lui Mihai Viteazul, nu s-a găsit niciun document care să poată demonstra acest lucru. În 1722 este emis primul document în care se vorbeşte despre Lichireşti ca fiind propiretate a spitalului Colţea, în urma donaţiei acestuia de către noul proprietar, spătarul Mihai Cantacuzino.
  4. Localitatea Lichireşti apare menţionată, pentru prima dată, pe o hartă în anul 1700, în opera cartografică a stolnicului Constantin Cantacuzino, tipărită la Padova, în Italia. Alte două hărţi, cea a lui Anton del Chiaro, de la 1718 şi cea întocmită de Barbie de Bocage, pe la 1783, menţionează aşezarea de la cotul Borcei tot sub denumirea de Lichireşti. În schimb, în Harta austriacă de la 1791, localitatea apare consemnată sub numele de “Călăraşi vel Lichireşti”.

Livrare flori in Calarasi

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.