Flori online in Teleorman, un cadou pe care il poti face oricand, la orice ora. Cu FlorideLux.ro poti trimite flori oriunde in Romania in mai putin de 24 ore. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site si sa plasezi o comanda cu livrare la domiciliu. Pe www.floridelux.ro ai o gama variata de produse pentru tine si persoanele dragi din viata ta.

Stiai ca…

Cele mai vechi descoperiri arheologice din judeţul Teleorman datează din paleolitic sau epoca pietrei cioplite. Astfel uneltele de silex descoperite la Ciuperceni, lângă Turnu Măgurele, au o vechime de aproximativ 1.500.000 ani. Atribuite aceleiaşi epoci sunt şi o serie de unelte, aşchii şi nuclee de silex găsite pe valea râului Vedea, între Poroschia, Alexandria şi Nanov sau pe valea Oltului în zona localităţilor Liţa şi Odaia.

Ca entitate administrativă, judeţul Teleorman, a fost stabilită în 1336, dar o fost organizat ca judeţ distinct în timpul lui Mircea cel Bătrân. A fost atestat documentar pentru prima oară în 14 mai 1441, într-un act semnat de domnitorul Vlad Ţepeş. După numeroase schimbări administrative, judeţul Teleorman a fost reorganizat în 1968, dar sub alte graniţe şi cu resedinţa administrativă la Alexandria.

În secolele XIV-XVIII viaţa economică a judeţului Teleorman nu a diferit de cea a altor zone din Ţara Românească. La sfârşitul secolului 18, judeţul a intrat într-o perioadă de modernizare. Agricultura era încă predominantă, dar oraşele au început să se dezvolte industrial. Au apărut mori şi primele manufacturi în Turnu Măgurele, Alexandria, Roşiorii de Vede şi Zimnicea.

Livrare flori in Teleorman

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.