Pictori pasionati de flori – facem impreuna o incursiune in lumea artei si a naturii. De-a lungul istoriei, florile au fost o adevarata inspiratie pentru toti cei care le-au inteles adevarata valoare si frumusete. De la literatura, la moda, la arta, florile in toate formele si varietatile posibile si-au facut simtita prezenta in diferite elemente culturale. Una dintre cele mai interesante aborari si reinterpretari ale florilor este arta: pictura, fotografie, sculptura, muzica. Astazi ne-am gandit ca ar fi extrem de interesant pentru petalele noastre de viata, sa discutam despre celebri pictori foarte pasionati de flori.

Artisti cu picturi despre flori, pictori pasionati de flori

Claude Monet

Fanii lui Claude Monet stiu ca la acest pictor nu este reconscibil doar stilul sau impresionist; aprecierea si dragostea sa pentru natura atat pentru inspiratie, cat si pentru studiu sunt deja arhi-cunoscute. De fapt, este extrem de dificil sa te gandesti la Monet fara sa iti amintesti de senzationala sa serie numita „Gradinile lui Monet”.

pictori pasionati de flori - monet

Georgia O’Keefe

Lista pictorilor pasionati de flori nu ar fi completa fara sa o mentionam si pe Georgia O’Keefe, care este cel mai cunoscuta pentru picturile sale cu flori. Pictura numita Maci portocalii este una dintre cele mai reprezentative lucrari ale Modernismului american.

pictori pasionati de flori - georgia

Pierre-Auguste Renoir

Buchet de flori, Vaza cu trandafiri, Buchet de crizanteme, Buchet de primavara…. acestea sunt doar cateva din titlurile nenumaratelor picturi cu flori ale faimosului pictor impresionist Pierre-Auguste Renoir. Desi este asociat cu portrete si picturi cu oameni, putem trage usor concluzia, din portofoliul sa de picturi, ca Renoir a fost un pasionat al florilor si al naturii.

Vincent Van Gogh

Desi Noapte instelata este o piesa de rezistenta in portofoliul lui Van Gogh, acest pictor post-impresionist a apreciat extrem de mult florile, mai ales floarea-soarelui. Probabil deja cunoasteti seria lui de picturi numite generic Floarea-soarelui, cu natura statica.

pictori pasionati de flori - van gogh

Daca si tu esti pasionat de flori si natura, vezi acum si arta bonsai pe cranii reale, realizata de un artist australian, este extrem de interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.